Dette projekt omhandler udvikling af en økologisk vegansk "ost" - efterfølgende kaldet VEGO. Projektet gennemføres af Gundestrup Mejeri og Bryghus A/S (hovedansøger) i samarbejde med Aarhus Universitet (AU-Food) Reference produktet er en 45% Danbo ost, fremstillet i Gundestrup. Med VEGO ønsker Gundestrup Mejeri at få del i det globalt stigende marked indenfor veganske og økologiske fødevarer. VEGO skal baseres på udelukkende dansk produceret økologisk vegetabilsk stivelse, fedt og protein og uden brug af tilsætningsstoffer. At vi ikke vil bruge tilsætnings stoffer giver nogle udfordringer, som vi gennem projektet vil løse. Til gengæld vil den rene danske og økologiske vare give fordele, når produktet skal kommunikeres til markedet. Det vil tale ind til kædernes bæredygtigheds strategier, og vil være et punkt, hvorpå VEGO klart vil differentiere sig fra alternativer på markedet, idet der på nuværende tidspunkt ikke findes andre producenter, som tilbyder en dansk økologisk vegansk "ost" uden tilsætningsstoffer. Det understøttes af samtaler, som Gundestrup Mejeri har haft med kædeindkøbere. Opnået erfaring fra VEGO skal post projekt danne baggrund for udvikling af produkter til eksportmarkeder.