Projektet har følgende delformål:
- Vandprøveudtagningen skal kunne gennemføres uden at påvirke de hydrauliske forhold i formationen omkring boringen, dvs. at vandprøvetagningen skal kunne gennemføres passivt (uden pumpning).
- Metoden skal være operationel, dvs. det skal være hurtigt, billigt og ukompliceret at anvende metoden.
- Metoden skal kunne levere en gennemsnitsværdi over forskellige perioder (14dage til 3 mdr.).
- Metoden skal som minimum kunne undersøge for stofgrupperne klorerede opløsningsmidler, oliekomponenter og PAH/tjærestoffer.
Med disse tre stofgrupper vurderes ca. 80% af Region Hovedstadens analysebehov at være dækket. I samarbejdet mellem Sorbisense, Region Hovedstaden og Grontmij | Carl Bro udgør ovenstående udvikling af en multi-level sampler til 3D måling af grundvandsforurening, første fase i en mere langsigtet målsætning, hvor anden fase omfatter udvikling af en flux-sampler til bestemmelse af den horisontale grundvandsflux. Med operationelle multi-level sampler og flux-sampler vil Region Hovedstaden og øvrige myndigheder besidde værdifulde værktøjer til at vurdere og prioritere indsatsen overfor grundvandsressourcen, for i tråd med vandrammedirektivet ”at sikre progressivreduktion af forurening af grundvand og forhindre yderligere forurening heraf”.