I et NE system er rangering af fodermidler anderledes end i det nuværende energisystem. En konsekvens af det danske energisystem for grise var at proteinniveauet i foderet blev ca. 4% enheder lavere og det samme forventes for kyllinger.
Partnere i projektet omfatter Aarhus Universitet på Foulum (projektleder), SEGES Innovation, Williamsborg Gods, Danish Agro og AgroVision. Aktiviteterne i projektet består af biokemiske evalueringer af næringsstoffer og modellering af energi i foderet, evaluering af energiværdi af nye danske alternativer til sojaskrå, genberegning af næringsstofnormer, forsøg i små-skala og demonstration af fodringskonceptet i praksis med efterfølgende kommunikation til fjerkræbranchen.
En 4% reduktion i proteinniveauet i kyllingefoder vil mindske behov for sojaskrå med 50%, hvilket vil reducere klimabelastningen med 43% og tab af N reduceres med 53%. Projektet inkluderer evaluering af nye danske protein fodermidler, som f.eks. græsprotein. Hvis de sidste 50% af sojaskrå bliver erstattet af dansk produceret protein fodermidler reduceres klimabelastningen yderligere med 21% og dermed bliver den totale klimabelastning reduceret med i alt 64%.