Projektet vil opbygge et tværfagligt netværk for både at kortlægge og foreslå løsninger på fremtidige nøgleudfordringer i vores fødevaresystem. Ved at forene akademikere fra forskellige discipliner med nøgleinteressenter fra hele værdikæden sigter projektet mod at transformere viden og forskning til håndgribelige handlinger og innovationer. Projektet er designet omkring fire kritiske udfordringer, som det danske fødevaresystem står over for:
1) Sikring af essentielle næringsstoffer
2) Balancering af biodiversitet og ønsker om en skaleret fødevareproduktion
3) Udnyttelse af fødevareindustriens sidestrømme
4) Innovation og EU's Novel Food system.
Hver af de fire udfordringer bliver tacklet via en tre måneders sprint med både udforskningsfase og løsningsfase. Udforskningsfasen vil facilitere videndeling blandt eksperter, et deep dive i emnet, der skal resultere i et open source inspirationskatalog for alle fødevareindustriens interessenter. Hvert tema vil også indeholde et åbent netværksarrangement for at diskutere løsninger med innovatører, forskere, iværksættere og investorer. Projektet vil facilitere meningsfulde forbindelser mellem forskere, fødevare-innovatorer, producenter og investorer med henblik på at sikre en kollaborativ, innovativ og løsningsorienteret tilgang til at skabe et mere bæredygtigt fremtidigt fødevaresystem.