For ikke at tage nogen risiko er producenterne ofte overforsigtige, hvilket fører til et højere forbrug af vand og energi end nødvendigt. For Arla kræver CIP cirka 23M m³ vand årligt og 25% af produktionstiden. Producenter forbedrer allerede CIP ved at genbruge procesvand og indsamle procesdata, men begrænsninger i overvågning og forudsigelse af CIP fører stadig til over-rengøring og dermed overforbrug af vand. For at opretholde vækst i de danske industrier skal vi producere mere med de samme ressourcer, og drikkevand er en begrænsende faktor.
GREENClean vil fremme bæredygtig produktion og gå ud over den nuværende teknologi ved at kombinere IoT-sensorer med modeller i en "CIP-BOX" (ReMoni, KU FOOD). Sensorer vil blive brugt i maskinlæringsmodeller, som vil blive kombineret med først-principper modeller for aktivt at forudsige CIP\u0002adfærd og behov. CIP-BOX'en vil optimere eksisterende enzymløsninger fra Novonesis til specifikke produktionslinjer. GREENClean er et højrisiko-højbelønningsprojekt, som sparer 3,5M m³ vand, reducerer CO2-udledningen med 81.000 ton, og genererer 105M DKK for Arla årligt i besparelser, samtpræsenterer en betydelig forretningsmulighed for teknologileverandøren.