Formålet med BioVækst-projektet er at udvikle et nyt testsystem til dokumentation af biostimulanters virkning på grønsager og spisekartofler. Biostimulanter er naturlige produkter, der udvindes fra jord, planter eller mikroorganismer. Biostimulanter er ikke pesticider eller uorganiske gødninger, og kan derfor anvendes både i konventionel og økologisk produktion. Målet er at udvikle egnede metoder til at dokumentere de direkte (spiring, vækst, udbytte, produktkvalitet) og de forklarende virkninger (jordens frugtbarhed, afgrødernes rodvækst og - næringsoptagelse, produkternes modenhed, hyldeliv og indholdsstoffer) af biostimulanterne, samt at udvikle protokoller og vejledninger for anvendelse. Det er nyt at undersøge biostimulanters virkninger i udvalgte afgrøder både i potteforsøg i drivhus, ved dyrkning under forsøgsbetingelser i marken og hos kommercielle planteproducenter. Projektet bidrager til at udvikle nye værktøjer til regulering på biostimulantområdet, og til at begrænse planteproducenters risiko for at anvende virkningsløse eller direkte skadelige produkter i produktionen. Planteproducenter forventer at de ved optimal brug af biostimulanter, kan reducere forbruget af kvælstof, fosfor og pesticider, forbedre produkt- og fødevarekvaliteten samt øge produktionen af økologiske fødevarer. Det vil mindskes klimabelastningen og madspildet, sikre bedre ressourceudnyttelse, gøre produktionen mere miljøvenlig, fremme konkurrencekraften, øge eksporten og skabe flere arbejdspladser.