Der produceres i dag i Danmark store mængder spildstrømme under produktionen af øl og sukker. Formålet med MycoProtein er at konvertere disse industrielle plantespildstrømme til svampemycelium (Østershatte). Væksten af svampemycelium vil foregå i et flydende medie, hvor både svampemycelium og det resterende substrat vil blive høstet, samlet og tørret. Svampeproduktet vil efterfølgende indgå som proteiningrediens / komponent i fødevarer, f.eks. i en plantepølse. Ernæringskvaliteten af det høstede svampeproteinprodukt vil være væsentlig større end startmaterialet, idet proteinkvaliteten er på højde med køds. Svampe har også et højt niveau af umami, der er en vigtig smagskomponent i kød og som er meget lav i mange planteprotein ingredienser som f.eks. soya- og ærteprotein. Produktet vil bidrage signifikant til at mindske ressourceforbruget, øge kvaliteten af plantebaseret køderstatning og kunne bidrage til at erstatte kødproduktion og dermed sænke klimagasser. Sammenlignet med fremstillingen af kød fra kvæg vil vandforbruget være ca. 99% mindre, CO2-emissionen mindst 30 gange mindre og arealforbruget reduceres næsten 99%, som konsekvens af reduceret kødindtag samt udnyttelse af sidestrømme, som i dag primært bruges til foder eller biogas. Eksisterende proteinalternativer er oftest baseret på korn og bønner produceret i intensivt landbrug, og importeret fra andre dele af verden. Vores produkt vil kunne produceres lokalt i Danmark i fermenteringstanke med lokale spildstrømme