Især viskøse og klistrede madvarer sidder fast i emballagen eller klistrer til låg eller lignende. SLIPFOIL vil løse dette problem ved at modificere det allerede eksisterende polymerlag på indersiden af emballagen. Modifikationen består i at skabe en ganske bestemt overfladeprægning der forhindrer maden i at sætte sig fast. Der er udført prototyper af denne struktur og udført et grundlæggende screeningsarbejde i forhold til hvilke typer fødevarer strukturerne virker overfor. Det er derudover også vist at man kan øge effekten yderligere ved at tilsætte bestemte fødevare-godkendte additiver til polymeren. I SLIPFOIL vil vi opskalere den nyligt udviklede teknologi til at præge overfladestrukturer i emballagen. Sammen med Arla Foods er planen at demonstrere dette ved at modificere peel-off låg samt papkartonner til yoghurt indenfor 2 år. Teknologien har potentiale til at mindske madspild i Danmark med 6000 tons per år for yoghurt alene. På europæisk niveau vil dette svare til 60.000 tons eller 60.000.000 yogurt kartoner om året.