ProBioWheatgrass - fødevarer med unik naturlig berigelse af vitaminer, protein og probiotika

2018

ProBioWheatgrass er et dansk økologisk planteprodukt baseret på gamle hvedesorter.

ProBioWheatgrass er et dansk økologisk planteprodukt baseret på gamle hvedesorter. Det er et Functional Food produkt med et højt indhold af proteiner, vitaminer, mineraler og antioxidanter, hvilket spiller ind i større makrotrends som EU's H2020 ”Proteins of the future” og ”Sustainable food sources”. Vores første marked vil være anvendelse i smoothies / juice (ingrediens) samt som kosttilskud. Produktet kan umiddelbart konverteres og markedet udvides til fødevarer som is, pesto og smørbart pålæg. Den helt nye og unikke funktion er fermenteringen med probiotisk bakterier. Således er produktet naturligt beriget med de vitaminer, som er vigtige for menneskeføde, men som mangler i alle plantebaserede produkter, specielt B12 og K2. Produktet imødekommer derfor de typiske mangler i kødreduceret kost, og bidrager ligeledes direkte til en gavnlig tarmflora, hvorved forskellige alvorlige livsstilssygdomme forebygges. Ved at igangsætte fermenteringen på høststadiet opnås en naturlig konservering, som begrænser omkostningerne til køling og transport, hvilket bidrager til en økonomisk, økologisk bæredygtig produktion. Projektets effekter: En væsentlig minimering af næringsstof-overskuddet på 82.080 kg N/år. Klimapåvirkningen reduceres med 3.038 tons CO2/år i forhold til konventionelt dyrkede afgrøder. Økonomiske effekter: 23 nye arbejdspladser og øget provenu på 5 mio.kr./år for deltagerne. Øget provenu på 35 mil.kr./år for erhverv uden for deltagerkredsen.

Udfører/hovedansøger
FOODJOY ApS
Øvrige samarbejdspartnere
FOODJOY ApS
ISI FOOD PROTECTION ApS
Københavns Universitet
Agrologica v/Anders Christian Borgen
ØKO-ONE ApS
FIPROS A/S
Aarhus Universitet
Projektets samlede budget DKK 7.349.072,00
Bevillingsstørrelse tildelt
DKK 4.772.260,00