En ny og mere skånsom metode kan formentlig bruges til at udvikle bedre og sundere modermælkserstatninger. Det skal et projekt nu skabe dokumentation for. Udover at sikre bedre sundhed hos spædbørn, skal den nye metode også hjælpe til at skabe større miljømæssig og økonomisk bæredygtighed. Proteinerne er vigtige for barnets sundhed og vækst, men erstatningsprodukterne kan fortsat ikke helt hamle op med den ægte vare. Dette skyldes bl.a. kemiske ændringer ved den grundige varmebehandling og forarbejdning, som man bruger til at pasteurisere mælkeprotein til modermælkserstatninger. Derfor har Arla Foods Ingredients udviklet en ny, mere skånsom metode til at producere proteiningredienser til modermælkserstatninger. Forsøg med smågrise har vist lovende tegn på, at de skånsomt fremstillede proteiner har en forbedret effekt på tarmsundheden indtil videre er det dog uklart, hvad der præcist fører til den øgede sundhed. GUDP-projektet drevet af Københavns Universitet og Arla Foods Ingredients skal derfor klarlægge og dokumentere den forventede forbedrede tarmfunktion. Det skal i sidste ende føre til nye og sundere modermælkserstatninger på supermarkedshylderne.