Bedre kvalitet af frisk frugt og grønt med aktiv emballage - Kvalipak

2016

Madspild er et globalt problem, der strækker sig over en lang række produkter og produktgrupper.

Et af de problemer, vi særligt døjer med, er forekomsten af råd i frugt- og grøntprodukter på grund af mikrobiologisk vækst. Det skyldes bl.a., at emballage i dag ikke i tilstrækkelig grad modvirker fugtdannelse, og dermed fremmes vækst af skadelige mikroorganismer. Projektgruppens løsning baserer sig på brugen af aktiv emballage, der på forskellig vis ændrer forholdene i emballagen til gavn for produktet. Målet er at udvikle og afprøve minimum fem forskellige emballageløsninger, der forbedrer de fugtregulerende egenskaber og/eller har antimikrobielle egenskaber, der kan bekæmpe råd og skimmel. I projektgruppen har man store forventninger til projektets effekt. Foruden forbedret fødevaresikkerhed og human sundhed forventes de nye emballageløsninger at medføre besparelser for omkring 244 millioner kroner. Projektet har samtidig potentiale til at reducere klimabelastningen med 14.500 ton CO2 årligt.

Udfører/hovedansøger Teknologisk Institut
Øvrige samarbejdspartnere HUNSBALLE ApS
FLENSTED SNITGRØNT A/S
Limfjords danske rodfrugter v/Niels Ege Nielsen
SCHUR PACK DENMARK A/S
NNZ SCANDINAVIA ApS
SCANSTORE PACKAGING A/S
Salling Group A/S
Aarhus Universitet
Projektets samlede budget DKK 5.977.410,20
Bevillingsstørrelse tildelt DKK 3.582.869,18