Dette sikres ved mere rational dyrkning og øget værditilvækst fra sort til slutprodukt, herunder: 1) øgede udbytter i økologisk dyrkning af solbær ved ny og optimeret gødskning og ukrudtsbekæmpelse, 2) nye miljøvenlige beskærings- og bekæmpelsestiltag mod svampesygdomme i surkirsebær via nyudviklede tidligt- og højtbærende tætplantningsmodeller, 3) anvendelse af skånsomme og omkostningseffektive portalhøstere, 4) test af nye potentielle arter tilpasset portalhøst, 5) ved at udvikle korrelationer mellem specifikke egenskaber hos udvalgte bærsorter og deres værdi i forhold til forarbejdning til højværdiprodukter og endeligt 6) udvikles fremstillingsprocesser og prototyper på højværdiprodukter af solbær og surkirsebær, der vil bidrage med konkurrenceevnen for danske bæravlere og industri. Som resultat af projektet forventes arealet med økologiske solbær øget fra 18 ha til 450 ha og i surkirsebær fra 3 ha til 250 ha. Både de konventionelle og økologiske bæravlere vil kunne opnå en merværdi for deres bær ved at dyrke sorter med specifikke højværdiegenskaber og ved at introducere nye bærarter med mindre international konkurrence. I projektet deltager forarbejdningsvirksomheder som med udgangspunkt i specifikke sorter af solbær og surkirsebær vil videreudvikle højværdiprodukter som surkirsebærvin, gourmet-juice, frugtvinseddike og frugtslikprodukter.