De vil have spisekartofler, der er både små, ensartede, lyse og uden pletter og knaster. Kartoflerne skal være nemme at tilberede, og så skal de have god smag og lang holdbarhed. Projektet vil udvikle et samlet koncept for nye kartoffelkvalitetssorter. Sorter, der skal dyrkes med en mindre anvendelse af næringsstoffer og kemikalier. Og som skal pakkes ind i en ny type nedbrydelig emballage med holdbarhedsbevarende effekt og med integreret forbrugerinformation. Den nye emballage er baseret på OBD-folier, der nedbrydes naturligt. I modsætning til de syntetiske polyfolier (PE- og PP-folier), der traditionelt anvendes til pakning af kartofler før salg. Tanken i projektet er at opnå bedre kartoffelkvalitet med nye sorter og samtidig med mindre gødnings- og pesticidbehov. Dyrkning på gode jorder på Fyn vil kunne udnytte effekten med lavere næringsstofbehov mm. maksimalt og vil placere produktionen tættere på de områder af landet, hvor de fleste forbrugere bor. Det vil samtidig nedsætte transportafstandene og dermed nedbringe CO2-udslippet. De nye spisekartofler vil således både bidrage til at begrænse påvirkningen af klima og miljø, ligesom de vil gavne sundheden blandt de unge, hvis det lykkes at give kartoflerne en højere forbrugerappel og dermed øge de unges indtag af kartofler.