Grøn gastronomi med volumen - fokus på HoReCa

2024

Projektet vil være med til skabe en ny grøn virkelighed blandt kokkene og benytter en top-down strategi, hvor indsatsen for grønnere menuer målrettes den toneangivende del af foodservicebranchen - herunder hoteller, restauranter og cafeer (HoReCa).

HoReCa segmentet består af et heterogent felt af små og mellemstore virksomheder, og rummer som branche et stort uforløst potentiale for afsætning af økologiske planteråvarer og uforarbejdede planteprodukter, hvis kokkene inspireres og klædes på til at gå forrest.
Der er stort fokus på fremtidens kokke (Vegetarisk kok, Plantekompetent mf) og der er også stort potentiale i at arbejde med etablerede foodserviceaktører. Med fokus på gastronomien, kundskaben og velsmagen, vil indsatsen skabe incitamenter der tilfører menuerne i HoReCa flere uforarbejdede planteråvarer. Kokke og beslutningstagere skal i høj grad ”lokkes” til at sætte planterne i fokus, så deres velsmag kan skabe grønne retter der inspirerer hele foodservice.

Udfører/hovedansøger Landbrug & Fødevarer
Øvrige samarbejdspartnere Ingen øvrige samarbejdspartnere
Projektets samlede budget DKK 2.522.500,00
Bevillingsstørrelse tildelt DKK 2.522.500,00