Den er blandt andet rig på essentielle aminosyrer og langkædede flerumættede omega-3 fedtsyrer (DTU 2023). Tang lægger ikke beslag på terrestrisk areal ved dyrkning og fjerner næringsstoffer fra havet samt CO2 ved høst. Det kan have afgørende betydning i en tid, hvor behovet for bæredygtige fødevarekilder er stort. Selvom vi i de offentlige køkkener gradvist indfører flere plantebaserede madvalg, herunder bælgfrugter, har tang endnu ikke modtaget den samme grad af opmærksomhed. Det afspejler en mulighed for at udforske og udnytte potentialet af tang som en ernæringsrig og bæredygtig ingrediens i vores offentlige måltider.
Dansk Tang er en pioner inden for dette felt i Danmark og leverer i øjeblikket primært til restauranter og detail. Omend der er en voksende interesse for plantebaserede fødevarer, er samarbejdet og forretningsmodellen med offentlige køkkener stadig umodent og i en opstartsfase, hvilket projektet vil søge at bedre. I projektkredsen har vi eksperter, Norion, der med succes har gennemført et tilsvarende projekt om øget anvendelse af bæredygtig fisk i de offentlige køkkener.