Dette sker med udgangspunkt i, at efterspørgslen efter elever og udlærte med disse kompetencer kun bliver større. Uddannelsen til Grøn Madhåndværker er en individuelt tilrettelagt erhvervsuddannelse (IEUD), der særligt fremhæver den plantebaserede og grønne gastronomi. På uddannelsen opnår eleven særligt kompetencer inden for tilberedning af planterig, vegetarisk og vegansk mad samt servering og planlægning af grønne retter i det professionelle køkken. Uddannelsen har sit afsæt i grundforløbet for gastronomuddannelsen, samt fag fra ernæringsassistent- og gastronomuddannelsen. Uddannelsen veksler mellem 20 ugers skoleundervisning og 1 år og 7 måneders oplæring. Uddannelsen til Grøn Madhåndværker er en ny mulighed for at lære om grøn gastronomi, planterig kost, mere bæredygtige produktionsmetoder, økologi og grønt værtskab, der tager hensyn til vores generations helt store udfordring, klimakrisen.