Den Nationale Grøntsagsuge - (DNG)

2023

Vi ved fra forskning, at et højt indtag af grøntsager gavner vores hjertesundhed, blodtryk, kolesterol, blodsukker og hjælper til at vedligeholde en sund vægt.

Ifølge Københavns Universitet (IFRO 2021) kan der spares 281 dødsfald årligt hvis man spiser efter ’frugt og grønt kostrådet – og sundhedseffekten vil også have en samfundsøkonomisk gevinst på mellem 2-3 mia. kr. om året.
Et højt indtag af grøntsager, ved vi også gavner klimaet, da grøntsager er blandt de fødevaretyper, der belaster klimaet mindst – helt ned til 0,25 Co2e pr. kg. for grønkål, som er på niveau med danskvand 0,22 Co2e pr. kg (Concito - Den Store Klimadatabase).
I 2021 viste Den Nationale Sundhedsprofil at 91,6 % af danskerne ikke levede op til Fødevarestyrelsens anbefalinger for frugt- og grøntindtag på 600 gram dagligt, hvoraf mindst halvdelen bør komme fra grøntsager.
To ud af tre danskere, vil gerne spise flere grøntsager, og 9 ud af 10 går op i at spise sundt.
Men viden, genkendelighed, færdigheder og inspiration ift. grøntsager er ofte til hindring for at øge forbruget heraf. Disse hindringer vil DNG bidrage til at mindske i samarbejde med partnerklyngen - se bilag 1.

Udfører/hovedansøger Landbrug & Fødevarer
Øvrige samarbejdspartnere Ingen øvrige samarbejdspartnere
Projektets samlede budget DKK 471.500,00
Bevillingsstørrelse tildelt DKK 471.500,00