Urtkogning i bryggerier - uden kogning

2023

Bryggeriernes urtkogning er den centrale og mest energiforbrugende enhedsoperation ved fremstilling af øl.

Urtkogningen har en række resultater, hvoraf de fleste alene er betinget af temperatur og tid. De øvrige er betinget af en mekanisk effekt, der er forårsaget af kogningens intensitet samt af den stripningseffekt, som dampboblerne giver.
Projektets hovedformål er at udvikle og dokumentere en metode, der bevirker, at energiforbruget ved urtkogningen kan nedbringe rigtig meget, idet arbejdshypotesen er, at kogning helt kan undværes eller begrænses til få minutter.

Udfører/hovedansøger AKTIESELSKABET THISTED BRYGHUS & THISTED MINERALVANDSFABRIK
Øvrige samarbejdspartnere Maskinfabrikken Hillerselv A/S
Frank InnovationApS
Projektets samlede budget DKK 2.873.275,00
Bevillingsstørrelse tildelt DKK 1.882.450,00