Dette gøres ved at forfølge tre hovedmål:
- Udvikling og demonstration af avancerede lastreduktionsmetoder ved hjælp af information om det turbulente atmosfæriske flow (såkaldte flow-baserede kontrolstrategier) og aktive flowkontrolenheder (f.eks. aktive flaps).
- Udvikling og demonstration af avancerede og robuste flow-målesystemer til vindmøllevinger.
- Eksperimentel verifikation af komplekse strømningssituationer, som er af høj relevans for design af moderne store vindmøllerotorer.
FAR-projektet har til formål at forbedre moderne vindmøller og reducere omkostningerne til vindenergi. Dette opnås ved at udvikle og demonstrere en såkaldt flow adaptiv rotor, dvs. en vindmøllerotor, som hurtigt kan tilpasse sig komplekse atmosfæriske situationer for at reducere den strukturelle belastning af hovedkomponenterne og derved muliggøre design af større og mere effektive vindmøller. Denne flow-adaptiv rotor bruger aktive flow kontrolelementer kendt som aktive flaps, svarende til dem, der findes på flyvemaskiners vinger, for at forbedre forholdet mellem mængden af produceret energi og niveauet af strukturel belastning af hovedkomponenterne af møllen og derved reducere omkostningerne til vindenergi. Til dette formål vil teknologien til aktive flaps blive forbedret og demonstreret på en stor vindmølle i MW skala, avancerede styringsstrategier baseret på den lokale strømnings information vil blive udviklet og demonstreret, den nødvendige instrumentering og valideringsmetoder til at bevise teknologi vil blive udviklet, og endelig vil komplekse flow situationer blive studeret både med simuleringer og eksperimenter, for at vise, at konceptet med en adaptiv flow rotor er gennemførligt. Projektet er yderst innovativt, da ingen vindmøller i verden gør brug af hverken en flowbaseret reguleringsteknologi eller aktive flowreguleringselementer.